Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren.

Meldingen van de overheid, netjes op één plaats

Download de GovApp en ontvang officiële meldingen van de overheid, bijvoorbeeld om een code voor een COVID-test te ontvangen of als je in quarantaine moet.

Wat is GovApp?

De overheid werkt aan een snellere en veiligere manier om je te kunnen informeren, in eerste instantie bij COVID-gerelateerde zaken. GovApp is een gratis mobiele app waarmee je officiële berichten van de overheid kunt ontvangen. Enkel je telefoonnummer is daarvoor nodig, geen rijksregisternummer.

GovApp vervangt de huidige meldingen via SMS die kort en weinig gebruiksvriendelijk zijn. Belangrijke en betrouwbare informatie van officiële verzenders ontvang je vervolgens als melding op je mobiele telefoon. GovApp garandeert dat het ontvangen bericht ook daadwerkelijk van de overheid afkomstig is. Daarmee verlagen we het risico op frauduleuze berichten via SMS (phishing).

Application screen

Voordelen

Ontvang belangrijke meldingen, uit officiële bron. Bescherm jezelf tegen frauduleuze berichten via SMS.

Betrouwbare afzender

Alleen overheden die op GovApp zijn aangesloten, kunnen je een melding sturen. Je mag er dus zeker van zijn dat het om een officieel bericht gaat. Bescherm jezelf tegen phishing.

Alles op één plaats

Meldingen van de overheid komen in je GovApp terecht. Je hoeft ze niet langer te zoeken tussen SMS-berichten van andere afzenders.

Gebruiksvriendelijker

In tegenstelling tot de summiere meldingen via SMS, kunnen GovApp-berichten langer zijn. Ze kunnen meer informatie bevatten, met opmaak en een link, knop, logo, een foto of een video. Berichten in je GovApp kunnen zo helder en vollediger zijn.

Privacy & je gegevens

GovApp respecteert je privacy. Je persoonsgegevens zijn veilig. Net zoals bij SMS, is enkel je mobiele nummer gekend.

  • Eenmalige registratie: Als je de GovApp installeert, kun je één mobiel nummer toevoegen. Je geeft dan toelating om berichten via een digitale notificatie te ontvangen, in plaats van via SMS.
  • Je mobiel nummer, niet je identiteit: GovApp registreert niet je identiteit. Als overheden weten via welk mobiel nummer jij te bereiken bent, dan staat dat elders genoteerd.
  • Confidentialiteit: Om je privacy te beschermen is de inhoud van de berichten versleuteld.

Waarom deze App?

Je mobiele telefoon is erg waardevol als direct communicatiekanaal voor overheden. In de strijd tegen Covid-19 is dat al gebleken. Als burger ben je meteen op de hoogte. Je kunt indien nodig direct actie ondernemen.

GovApp vervangt de communicatie via SMS. Die is vaak te kort om volledig te zijn. Of te beperkt voor een woordje uitleg. SMS is ook duur voor de verzender, die je niet kunt verifiëren. Met GovApp help je onze overheden om de hoge kosten voor SMS te verlagen.